Dezinsekcija Beograd

Dezinsekcija Beograd

Dezinsekcija Beograd

Dezinsekcija u Beogradu


dezinsekciju se ubrajaju razne mere koje se sprovode zarad smanjenja i uništavanja insekata na odredjenom prostoru. Te mere mogu biti preventivne i one predstavljaju aktivnosti kojima bi se sprečio dolazak insekata ili njihovo nastanjivanje. Osim preventivnih mera u borbi protiv insekata koriste se i kurativne metode koje se sprovode u slučajevima kada su se insekti već nastanili na odredjenom prostoru ili objektu.

U urbanim sredinama znatno je veća pojava insekata koji stvaraju velike probleme i svojim prisustvom narušavaju higijenske uslove u skladištima ali i u samim domaćinstvima. Beograd, kao jedna takva urbana sredina nije poštedjena od napada raznih vrsta insekata. 

Bube mogu biti prenosioci raznih bolesti i parazita pa je zbog toga neophodno očistiti prostor od najezde bilo koje vrste. Osim bolesti i parazita oni svojim izmetom vrlo brzo prljaju prostor na kome su se zapatile. Ostavljaju crne mrlje koje se teško uklanjaju i vremenom šire neprijatan miris. To nisu jedini uzročnici zašto bi trebalo tretirati pojavu insekata, neki ljudi imaju veliki strah od buba i onemogućeni su da funkcionišu normalno. Ovakav strah se naziva Entomofobija i ljude sa ovom fobijom, strah jednostavno parališe i obuzme. Naravno tu je i nelagodnost koju insekti izazivaju i zbog svih ovih primera dezinsekciju treba raditi preventivno i ako nije primećena znatnija pojava buba jer na taj način održavamo naše domove sigurnim i zaštićenim od insekata. 

Prisustvo insekata je poslednjih godina sve više primetno kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Zgrade i kuće su idealni primer gde se bubašvabe, buba rusi, mravi, pauci ili stenice pojavljuju u stanovima i domovima ali takodje sve ih više ima i oko zgrada i kuća. Usled neodržavanja smetlišta, zajedničkih prostorija, podrumskih prostorija, bašte ili okućnice stvaraju se idealni uslovi za razmnožavanje insekata usled čega dolazi i do njihovog širenja. Osim zgrada i kuća mogu se naći i u preduzećima, raznim firmama pa i kompanijama. Mravi su najčešća napast koja okupira poslovne prostore i skladišta ali se pojavljuju i bubašvabe i buba rusi u slučajevima gde se ne sprovodi redovna dezinsekcija. Dezinsekcija mrava je rutinski posao za firme koje se bave ovim poslom.

U urbanim sredinama je sve češća pojava raznih vrsta insekata, ali profesionalnim intervencijama moguće ih je eliministati u bilo kom životnom okruženju. 
 

Dezinsekcija u Beogradu
 

Dezinsekcija Beograd


Firma Eko End pruža usluge dezinsekcije, fizičkim i pravnim licima na celoj teritoriji Beograda.

Za čistiji i efikasniji plan istrebljenja obratite se firmi za dezinsekciju Eko End iz Beograda.

Ukažite nam poverenje jer naš tim je tu za Vas i uspešno obavlja sve poslove iz domena dezinsekcije.

Komentari ()

Dodajte komentar


Pročitajte i ove tekstove


Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.


Pročitajte više

Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.


Pročitajte više

Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.


Pročitajte više