Dezinsekcija bubašvaba

Dezinsekcija

Dezinsekcija bubašvaba

Dezinsekcija bubašvaba predstavlja uništavanje i kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu. Metode koje se koriste za suzbijanje bubašvaba se razlikuju od vrste i obima problema, najčešće se koriste ručne pumpe i gelovi za uništavanje bubašvaba.

Bubašvabe

Unistavanje bubasvaba

Eko End

Dezinsekcija bubašvaba

Primena ovih sredstava ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.

Postoje razne alternativne metode - uradi sam (kao što su razni sprejevi, praškovi i mnoga druga razna sredstva za dezinsekciju...) koja skoro nikada ne uspeju da totalno reše nastali problem.

Za razliku od alternativnih metoda, firma Eko End profesionalnom intervencijom rešave sve jedinke buba švaba i sprečava njihov ponovni povratak.

Karakteristike

Postoji preko 3000 vrsta bubašvaba, nama najpoznatija je crna bubašvaba. Ova vrsta ima krila ali su im zakržljala i ne koriste ih (ne lete).

Poreklo

Potiče iz toplih - tropskih delova. Najviše im pogoduju topla i vlažna mesta pa se samim tim i najviše zadržavaju u predelima oko ljudi - stanovima, pekarama, kotlarnicama, brodovima.

Razmnožavanje

Kao i kod bubarusa i ženke bubašvaba nose mali paket (ooteka) na kraju svojih leđa. Iz ooteke se izleže oko 16 larvi a sam broj ooteka varira i ide od 18 pa sve do 50 za životni vek ovog insekta, koji iznosi do 5 godina.

Štete

Najveću štetu prave svojim izmetom i presvlakama. Stvaraju vrlo neprijatan miris na mestima gde se zapate u većem broju. Mogu da oštete knjige, papir, tekstil, električne uređaje i td.

Uništavanje bubašvaba

Dezinsekcija bubašvaba (na teritoriji Beograd i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Uništavanje bubašvabe insekticidima je najzastupljeniji metod. Primenjuju se metode vlažne aplikacije (nanošenje preparata ručnim pumpama), hladno ili toplo zamagljivanje (ULV uređaji) i postavljanje mamaca u vidu gelova.

Uništavanje bubašvaba - video

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Dezinsekcija

Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.

Pročitajte više
Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.

Pročitajte više
Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.

Pročitajte više