Deratizacija

Deratizacija

Deratizacija Beograd - Srbija

Deratizacija glodara je sistematsko uništavanje miševa, pacova i drugih glodara štetočina. Sistematsko uništavanje štetočina bi trebalo raditi dva puta godišnje i to u periodima kada su glodari i najaktivniji, u jesen i proleće.

Uništavanje glodara

Deratizacija

Glodari

unistavanje stetocina

Eko End

Uništavanje štetočina (miševa i pacova)

Uništavanje glodara se vrši zbog smanjivanja štete koju prave na sirovinama, u prehrambenoj industriji i predmetima… (Ekonomski razlozi) kao i zbog zaraznih bolest i parazitskih oboljenja (Zdravstvenih razloga) koje mogu preneti kako na čoveka tako i na životinje. Usled šteta koje mogu prouzrokovati možemo delovati preventivnim ili kurativnim metodama.

U Preventivne mere ubrajamo sve metode kojima se sprečava dolazak i namnožavanje glodara štetočina na jednom odredjenom predelu. Pod prevencijom se podrazumevaju kontrolisani higijenski uslovi (uklanjanje smeća i ostalog otpada), kao i izgradnja objekata od čvrstih materijala (limova i betona) kako bi se sprečio ulazak glodara štetočina u same objekte. Održavanje higijene u objektima i oko njih jedan je od osnovnih prevencija u borbi protiv nastanjivanja i razmnožavanja svih glodara štetocina. Takodje je potrebno zatvoriti i sve kanalizacione otvore, rešetkama ili poklopcima jer su to i najčešći putevi glodara.

Ukoliko se preventivnim merama ne spreči nastanjivanje glodara moraju se primeniti kurativne metode. Za uništavanje glodara se koriste i prirodni neprijatelji (Predatori) mačke, psi, mungosi, lisice, ptice grabljivice, sove .. sve su to prirodni neprijatelji glodara. Zbog obuke i pripitomljavanja nisu praktični za primenu pa se i retko koriste u praksi.

* U kurativne mere se ubrajaju Biološke metode, fizičke ili mehaničke metode zaštite i hemijske metode.

* U biološke metode se ubrajaju sterilizanti koji su još u fazi testiranja.

* U fizičke i mehaničke metode se podrazumevaju razne zamke i klopke za glodare (upotreba struje visokog napona, gasnih klopki, raznih lepkova itd.). Zamke (mamci) su najstariji vid lova na pacove, međutim zbog obima radne snage za njihovo postavljanje primenjive su samo na manje površine.

* U hemijske metode uništavanja glodara podrazumeva se upotreba otrova (rodenticida).Otrovi (rodenticidi) se najčešće koriste u mešavini sa hranom i postavljaju se na mestima gde se glodari kreću ili hrane (podrumi, skladišta, luke).

Sama podela otrova se vrši na brzodelujuće (akutne) i sporodelujuće (antikoagulante).

- Akutni otrovi deluju u vrlo kratkom razmaku od konzumacije i vrlo su toksični. Zbog svoje toksičnosti i brzog delovanja nisu idealno rešenje u praksi i predstavljaju opasnost i za čoveka (moguće je da se čovek otruje ili životinja).

- Sporodelujući otrovi (rodenticidi) danas su najčešće u upotrebi. Otrovi druge generacije (bromadiolon i brodifakum) su antikoagulanti koji dovode do krvarenja i uginuća glodara. Konzumacijom ovih otrova glodari umiru tek kroz nekoliko dana (smrt nastaje od 3 do 10 dana od trenutka konzumacije). Zbog odloženog dejstva miševi i pacovi nisu u stanju da upozore ostatak legla.

Uništavanje glodara

Uništavanje glodara na teritoriji Beograd-a i Srbije u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

U posebnim prostorima, za suzbijanje glodara primenjujemo neškodljiva sredstva, atraktante, klopke i lepkove. Zbog svoje radoznalosti miševi vrlo brzo uzimaju mamce nakon postavljanja, što nije slučaj i kod pacova (oni su nomofobični – imaju strah od novog/nepoznatog).

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Deratizacija

Deratizacija firmi

Deratizacija firmi

Zaštitite vašu kompaniju i vaše zaposlene! Šteta koju pacovi i miševi mogu da prouzrokuju u industriji je ogromna i zato je deratizacija bitan korak u sprečavanju materijalne štete i u očuvanju zdravlja. Kada treba vršiti deratizaciju firme?

Pročitajte više
Deratizacija Beograd

Deratizacija Beograd

Deratizacija je kontrola područja na kome je moguća pojava glodara ili sistematsko uništavanje glodara usled stvaranja većih kolonija. U većini slučajeva sistematsko uništavanje je usmereno ka crnom pacovu (Rattus rattus), sivom pacovu (Rattus norvegicus) i kućnom mišu (Mus musculus).

Pročitajte više
Deratizacija - EKO END

Deratizacija - EKO END

Poljski miš (Mus domesticus), Crni pacov (Rattus rattus) i Sivi pacov (Rattus norvegicus), kada se nastane na neki prostor imaju sve predospozicije u širenju zaraze i kontaminiranju hrane, kao i da oštećuju imovinu i prave materijalnu štetu...

Pročitajte više