Dezinsekcija

Dezinsekcija

Dezinsekcija Beograd - Srbija

Dezinsekcija predstavlja skup različitih mera koji se preduzimaju za smanjenje i uništavanje štetnih insekata (bubarusa, crne bubašvabe, mravi, žuti mravi, muve, tvrdokrilaca, mačije i pseće buve, krpelji, stonoga, stenice, ose, stršljenovi i td.).

Dezinsekcija radnik

Dezinsekcija radnik maskirno odelo

Eko End

Uništavanje insekata

U prvu grupu ubrajamo sve mere koje služe za sprečavanje samog problema i nazivamo ih preventivne mere.

Preventivne mere podrazumevaju sve aktivnosti koje bi sprečile nastanjivanje i dolazak insekata na jedan odredjen prostor ili objekat. Pod tim pojmom podrazumevaju se sve higijenske mere kao i sva gradjevinska rešenja (zatvaranja rupa, prolaza i td.).

U drugu grupu ili grupu kurativnih mera, ubrajamo sve metode koje se koriste za saniranje tj. lečenje već nastalog problema i tu pravimo podelu na Mehaničke, Fizičke metode, Biološke metode i Hemijske metode.

U Mehaničke metode se ubrajaju koraci koji mehaničkim putem zatvaraju puteve insektima i prave im zamke. U ovu grupu se ubrajaju vazdušne barijere, zatamnjivanje objekata, zaštitne mreže na prozorima, razne lepljive mase itd.

U Fizičke metode se ubrajaju postupci koji pomoću specijalizovanih aparata menjaju uslove života na odredjenom prostoru. U ovu grupu se ubrajaju metode kao što su promene temperature (visoka ili niska temperature - koja negativno utiče na razvoj insekata), puštanje električne struje i druga rešenja.

U Biološke metode se ubrajaju razni prirodni neprijatelji insekata. U ovoj grupi se koriste brojni prirodni neprijatelji insekata u vidu mikroorganizama (u vidu bakterija, virusa, gljivica ili ptica).

U Hemijske metode se ubrajaju postupci koji uz upotrebu insekticida ili repelenata sprečavaju dolazak i razvitak insekata na tretiranom prostoru. Ujedno hemijske metode ili dezinsekcija je najčešće korišćeni metod u praksi. Danas postoji jako mnogo različitih preparata a upotreba odredjenog preparata zavisi od stadijuma i vrste problema.

U današnje vreme sprovodjenje dezinsekcije je prosto nezamenjiv način borbe protiv insekata. Uzimajući u obzir koliko negativni uticaj insekti imaju, ne samo na naše okruženje (svojim fecesom kontaminiraju hranu i prljaju prostor u kome borave), već i na naše zdravlje (poznato je da neki insekti šire bolesti), dezinsekcija se čini kao nezaobilazna obaveza svakog pojedinca.

Dezinsekcija Beograd u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Preporuka je da se dezinsekcija radi i preventivno, posebno na mestima gde je ranije postojao problem. Za potrebe rešavanja problema od insekata naše usluge pružamo na teritoriji Beograda i na teritoriji Srbije.

U zatvorenom prostoru, za uništavanje insekata, primenjujemo neškodljiva sredstva, gelove i repelente.

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Dezinsekcija

Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.

Pročitajte više
Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.

Pročitajte više
Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.

Pročitajte više