Dezinsekcija stenica

Dezinsekcija

Dezinsekcija stenica

Krevetna stenica se aktivira isključivo noću kada je sve tiho i mirno. Stenice su paraziti koji se hrane krvlju (čoveka ili životinje - dakle mogu napasti i vašeg ljubimca) i najčešće se zapate oko kreveta ili u samim krevetima.

Unistavanje stenica

Prskanje stenica

Eko End

Dezinsekcija stenica

Stenice ne prelaze iz stana u stan kroz neke pukotine, ne lete i ne skaču već isključivo zahvaljujući ljudskom faktoru. Dakle, čovek je taj koji ih prenosi sa mesta na mesto.

Poreklo

Trgovinom i transportom su prenete u sve delove sveta. (Jedino ih nema na Antartiku). Najviše im pogoduju topla i suva mesta pa se samim tim i zadržavaju u predelima oko ljudi.

Karakteristike

Postoji preko 3000 vrsta bubašvaba, nama najpoznatija je crna bubašvaba. Ova vrsta ima krila ali su im zakržljala i ne koriste ih (ne lete).

Razmnožavanje

Stenice legu jaja u raznim pukotinama i mogu da izlegu čak i do 5 jaja u toku dana. Iz jaja nastaju larve koje u idealnim uslovima sazrevaju za svega 5 dana. Ono što je zanimljivo u vezi ovog insekta jeste što mogu da prežive jako dugo bez domaćina, ne moraju da se hrane šest meseci.

Štete

Prave štetu svojim izmetom i izazivaju jake alergijske reakcije. Treba imati u vidu da se stenice uglavnom slučajno unesu u dom i jako teško izbacuju kada ih jednom donesete.

Uništavanje stenice

Dezinsekcija stenica (na teritoriji Beograd i Srbije) je kompleksan posao u kome moraju sudelovati svi, od profesionalnih službi do ljudi koji dele životni prostor sa ovim insektima.

Prvi korak u rešavanju ovih gamadi jeste pranje stvari sa ugroženog područja na preko 60°C a potom ih zapakovati u plastične kese(ne vraćati ih odmah nazad). Trebalo bi usisati i obrisati celo područje a onda pozvati profesionalnu službu koja će odgovarajućim insekticidima tretirati Vaš dom. Preporučljivo je ovaj postupak ponoviti u kratkom vremenskom razmaku.

Uništavanje stenica - video

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Dezinsekcija

Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.

Pročitajte više
Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.

Pročitajte više
Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.

Pročitajte više