Dezinsekcija mrava

Dezinsekcija

Dezinsekcija crnih i žutih mrava

Dezinsekcija mrava predstavlja uništavanje i kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu. Metode koje se koriste za suzbijanje mrava jesu zaprašivanje tj. prskanje ručnim pumpama ili postavljanje praškova.

Uništavanje mrava 1

Uništavanje mrava 2

Eko End

Dezinsekcija mrava

Primenom ovih sredstava ne ugrožava se zdravlje ljudi, kućnih ljubimaca ili ptica.

Pored ovih priznatih metoda, postoje i različite drugačije metode koje se svode na postupak - uradi sam (između ostalih to su različiti sprejevi, praškovi kao i mnoga druga razna sredstva za dezinsekciju...) koja ne mogu da garantuju potpuno suzbijanje ovih insekata.

Za razliku od alternativnih metoda, firma Eko End profesionalnom intervencijom Vas može zaštititi i rešiti od problema sa mravima.

Karakteristike

Najrasprostranjenija boja mrava je crna i crvena dok se nekoliko vrsta izdvaja sa zelenom bojom. Veličina varira pa se mogu videti mravi velicine od 0,7 pa do 5 milimetara. U istoriji su zabeleženi i primerci od nekoliko santimetara. Mravi su izrazito socijalni insekti i formiraju kolonije koje mogu sadržati veliki broj jedinki.

Poreklo

Do sada je utvrđeno preko 12 000 različitih vrsta mrava i veruje se da postoji još toliko vrsta koje nisu zavedene(registrovane). Na osnovu fosilnih ostataka predpostavlja se da su postojali još pre 120 miliona godina. Mravi nastanjuju sve delove Zemlje. (izuzetak je jedino Antartik).

Razmnožavanje

U letnjem period se pojavljuju mravi sa krilima “leteći mravi”, koji se u letu pare. Posle ovog čina mužjaci ugibaju a ženkama otpadaju krila i formiraju nove mravinjake. Razvoj larve je kratak proces i u idelanim uslovima može biti svega 30-ak dana.

Kolonije mrava imaju unutrašnju podelu na Kraljicu (Ženka koja sa krilima započinje svoj put), Vojnici (sterilne ženke čiji je glavni zadatak odbrana kolonije), radnici (sterilne ženke koje obavljaju sve zadatke u koloniji) i mužjaci. Poznato je da pojedine kraljice mogu živeti i nekoliko godina dok je životni vek ostalih jedinki znatno kraći.

Štete

Najveće štete koje mravi prouzrokuju jeste šteta koju nanose na usevima, građevinskim objektima i hrani.

Uništavanje žutih mrava

Dezinsekcija žutih mrava (na teritoriji Beograd i Srbije) u vašem životnom prostoru netoksičnim i neškodljivim preparatima za vas i vaše ljubimce.

Totalno uništenje mrava je jako teško i uvek je preporučljivo tretirati ceo proctor (kuću, stan, zgradu..). Postoje alternativne mere kao što su posipanje soli, bibera I td. međutim nisu se pokazale uspešnim na dugoročnom planu (mravi se vrate već posle nekoliko dana).

NAŠ TIM JE NA USLUZI KLIJENTIMA

RADNIM DANIMA OD 09-18H I VIKENDOM OD 09-16H.
Blog

EKO END - Aktuelni blogovi
Dezinsekcija

Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.

Pročitajte više
Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.

Pročitajte više
Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.

Pročitajte više