Dezinsekcija muva

Dezinsekcija muva

Dezinsekcija muva

Dezinsekcija muva predstavlja kontrolu populacije ovih insekata na odredjenom predelu.
Muve predstavljaju ogroman problem ako se ništa ne preduzme u začetku njihovog pojavljivanja. Poznato je da šire zaraze i bolesti kao sto su salmonella i ešerihija koli i da vrlo lako kontaminiraju hranu a neke vrste ujedaju životinje i ljude.

U slučajevima gde se pojavljuje veći broj muva oko objekta, postoji nekoliko načina kako da sami rešite ovaj problem bez troškova ili sprečite njihovo dalje širenje. 
Svakako jedna od opcija je detaljno čišćenje oko prostorija gde ste primetili problem, (uklanjanje kanti i posuda sa vodom, odlaganje smeća itd.) ili ugradnjom ULV lampi (što može biti skup proces i nedovoljno efikasan jer utiče samo na odrasle jedinke). 

Naravno kao alternativu uvek mozete pozvati Eko End firmu koja sa svojim stručnim kadrom može rešiti Vaš problem uz male troškove.

MuveSa druge strane ako se problem muva pojavio unutar objekta, postoji nekoliko stvari koje treba iskontrolisati i odraditi. Obavezno treba ukloniti sve ostatke hrane, proveriti da li negde ima vode (da li cure česme, voda se negde zadržava itd.), zaštitite svu hranu (ne ostavljajte ništa otkriveno), ne ostavljajte hranu za ptice tokom noći, stavite komarnike na prozore i očistite kantu za smece, sudoperu i sve oblasti gde se skladišti hrana.

Većinu muva privlači miris propadanje organskog otpada (izmedju ostalog – trulog mesa i izmeta), sa druge strane voćne mušice su ljubitelji slatkih namirnica i najčešće će se pojaviti u blizini voća, alkoholnih pića ili sokova.

Kompletno sazrevanje muve od larve do odrasle jedinke traje u proseku 30-ak dana. One su najaktivnije na temperaturama od 30° C i mogu da polože 400-500 jaja u tom malom periodu.


Uništavanje muva

Firma Eko End pruža uslugu dezinsekcije i uspešnu kontrolu populacije muva na odredjenom prostoru (na teritoriji Beograda i Srbije).

Komentari ()

Pročitajte i ove tekstove


Kako se rešiti smrdibuba?

Kako se rešiti smrdibuba?

Smrdibube, smrdljivi martin (Pentanoma rufipes), nisu baš omiljeni insekti. Mnogi će reći da su dosadne, ružne i da ne mogu da podnesu smrad koji ispuštaju. Zapravo miris jeste neprijatan, a može se osetiti kad ih ubijemo ili ga ispuste kad osete da su u opasnosti.


Pročitajte više

Kako se rešiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Leto je za mnoge najlepše godišnje vreme, sunce sija, napolju je toplo, topla je i voda u moru, sve je spremno za uživanje. Ali da ne bude sve idealno pobrinuli su se komarci.


Pročitajte više

Kako se rešiti bubašvaba

Kako se rešiti bubašvaba

Bubašvabe su invazivne i opasne štetočine koje uspevaju u različitim zatvorenim i otvorenim okruženjima širom sveta. Imaju pljosnato telo ovalnog oblika, šest nogu prekrivenih bodljama i dugačke antene, obično dužine celog njihovog tela.


Pročitajte više